Kokoskransen

Ingrediënten
130 g kokosrasp
80 g oerzoet
20 g rijststroop
12 g gebuild tarwemeel
20 g eieren
(op kamertemperatuur)
50 ml rijstmelk
2 eidooiers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom of keukenmachine kokosrasp, gebuild tarwemeel en oerzoet door elkaar.
Verwarm in een steelpan de rijststroop samen met de rijstmelk op laag vuur. Blijf goed roeren tot de rijststroop opgelost is. Voeg al roerend het mengsel toe aan de droge ingrediënten. Blijf goed mengen.
Kluts het ei, voeg 20 g hiervan toe en meng tot een soepel en spuitbaar deeg. Is het deeg te zanderig? Kneed een of meerdere eidooiers er doorheen tot het deeg soepel en sappig is.
Doe het deeg in een spuitzak met een kartelspuitmond van circa 13 mm. Spuit kransen en bak de kransen in 8 minuten goudbruin. Houd de koeken in de gaten, ze branden snel aan!
Terzijde
Hoewel zo'n ouwelvelletje de kokoskrans de kokoskrans maakt, kies ik er voor deze achterwege te laten. Dit is namelijk gemaakt van zetmeel met water en vaak nog een beetje suiker. Geraffineerd en niet echt nodig, want ook zonder dat karakteristieke papiertje smaken deze koeken echt heerlijk!
Gebaseerd op een recept van Heel Holland Bakt
Tags
koekjes | kokoskrans | suikervrij | zuivelvrij | lactosevrij | recepten