Meusli
Meusli kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen en is meestal vrij van welke suikersoort dan ook. Maar check altijd even de ingrediënten op het etiket. Zelf maken is minstens zo makkelijk én kun je aanpassen naar je eigen smaak.

Ingrediënten
95 g havervlokken
95 g gerstvlokken
95 g roggevlokken
90 g rozijnen
30 g zonnebloempit
30 g gedroogde abrikoos
20 g hazelnoot
15 g amandel
10 g lijnzaad
Bereidingswijze
Snij de abrikoos in stukjes en meng alles door elkaar.
De hoeveelheden zijn een richtlijn, dit kun je ook op gevoel en naar smaak doen. En de noten die ik er in gooi hangt af van waar ik zin in hem. Meestal hak ik die wel even fijn, maar vaak ook niet.
O ja, en de vlokken die ik gebruik variëren ook, zo gebruik ik ook gierst-, spelt- of boekweitvlokken, net wat ik in huis heb.
Tarwe gebruik ik overigens niet, want dat krijgen we al meer dan voldoende binnen. Dus in een handomdraai je eigen 3-, 4- of 7-korenvlokken muesli gemaakt!
Zonder suiker, met smaak én met bite. Dus wel effe goed kauwen bij het eten, dat komt je vertering ten goede!
Hou je daar niet zo van, dan kun je de vlokken ook van te voren weken; een nachtje onder water, de volgende dag afgieten en hup mengen met (volle) yoghurt.
Vers fruit erbij en voila, heerlijk voedzaam ontbijtje. En ja, ook de kids eten dit inmiddels graag.
Tags
meusli | suikervrij | recepten